Maak kennis met het Duurzaamheidsteam Zandweerd

De leden van het duurzaamheidsteam wonen in de Zandweerd en gaan voor minder: minder gas verstoken, minder geld uitgeven.

Ze schreven het buurtplan ‘Zandweerd gaat voor minder’, boordevol weetjes over Zandweerd gasvrij, warmtenet en bespaartips en gaan nu vol enthousiasme verder als vraagbaak, verbinders en ogen en oren in de wijk.

De leden van het duurzaamheidsteam hebben zelf ook hun huizen laten isoleren, HR++ glas laten plaatsen, ze plakten tochtstrips en kochten energiezuinige apparaten. Ze zagen wat het opleverde: comfortabeler wonen, minder gas verstoken en een lagere energierekening.

Als duurzaamheidsteam zetten ze hun schouders onder groene daken in de wijk, elektrische deelauto's en informatieverstrekking. Ze ontmoeten veel enthousiaste buurtgenoten die allemaal aan de slag zijn of willen.

Ga ook aan de slag in je eigen huis of samen met de buren!

Het duurzaamheidsteam kan je laten zien waar je moet beginnen en waar je aan moet denken. Ze hopen je te zien bij een van de activiteiten in de wijk of online: zoals duurzame pop-ups, informatieavonden, energie parties of open huizen routes. Via hun Facebookpagina blijf je op de hoogte.

Tot ziens in de wijk!
Willemien, Esther en Esther, Jildau, Peter, Jan, Frank, Matthijs, Tamar

Meer weten?

Ga naar Facebook of stuur een mailtje naar zandweerdstroomt@gmail.com. Je kunt ons natuurlijk ook even aanschieten als je ons tegenkomt op straat of bij de bakker.

Bekijk ook de serie vlogs over Zandweerd stroomt: 'Zandweerd streamt'. Deze serie komt tot stand met medewerking van de gemeente, een team van jonge vloggers uit de wijk, de Rocketboys en de actieve buurtbewoners in het duurzaamheidsteam.