Logo Deventer Stroomt

Bathmen stroomt

De Bathmense Noaber-Energie Coƶperatie staat voor actie. De coƶperatie wil Bathmen de komende jaren CO2-neutraal maken zonder de bewoners op gigantische kosten te jagen.

Dat doen ze door inwoners te helpen met het verminderen van energiegebruik door verduurzaming van hun woningen. Samen met en bij een aantal boeren hebben ze al de schuurdaken vol gelegd met zonnepanelen. Met meerdere boeren lopen nu gesprekken om ook daar de daken vol te leggen. Inwoners kunnen investeren in het Noaber-Energie Fonds tegen een goed rendement.

Energie zelfvoorzienend Bathmen

De plannen voor een zonneweide vorderen gestaag, net zoals het initiatief van een aantal boeren voor de aanleg van mestvergisters voor de productie van biogas. Op termijn zouden 25 boeren biogas kunnen gaan produceren. Zo denkt Noaber-Energie de energiebehoefte van Bathmen helemaal te kunnen dekken. Op weg naar een energie zelfvoorzienend Bathmen.

Video’s

Noaber-Energie steekt graag de handen uit de mouwen, samen met de inwoners van Bathmen. Wie het samen doet, ondervindt steun van elkaar. En wie het samen doet, met deskundige hulp, kan ineens bergen verzetten.

Daarom heeft Noaber-Energie een video gemaakt van hoe je een huis - stapsgewijs - kunt verduurzamen en een video waarin de energiecoaches uitleggen wat zij - gratis - aan maatwerkadvies kunnen leveren. De video’s zijn te vinden op www.noaber-energie.nl/wijk-verduurzaming.

Lees meer over Bathmen loopt warm voor aardgasvrij.