Gratis energy- of buurtparty

Wil jij het met je buren wel eens hebben over mogelijkheden om (samen) energie te besparen of om ‘t lekker koel te houden in de zomer?

Onder het genot van een kop thee of koffie en een stuk appeltaart kun je gezellig vragen en ervaringen uitwisselen, bespreken wat de verschillen in energiegebruik zijn, de mogelijkheden om samen maatregelen te nemen, materialen in te kopen of offertes op te vragen.

EnergyParty

Een EnergyParty is gratis. Als gastheer/-vrouw nodig je zelf 8 tot 10 buren of vrienden uit voor een online party. Een gespreksleider van Buurkracht neemt samen met jou en je gasten de energierekeningen door en kijkt met jullie naar maatregelen in huis. Een appeltaart meenemen voor allemaal zit er nu niet in. Zorg jij zelf voor koffie of thee en iets lekkers? Geef je op.

Energieke BuurtParty

Voor een online bijeenkomst met je buren en energiecoaches kun je terecht bij de Ulebelt en de Deventer Energie Coöperatie. De Ulebelt helpt om buren bij elkaar te brengen in een digitale bijeenkomst. Volledig coronaproof dus! De Ulebelt geeft een korte toelichting op de acties die de gemeente voor bewoners beschikbaar heeft. Daarna ga je in gesprek met een energiecoach. Zo kun je kijken naar grote en kleine mogelijkheden voor energiebesparing en verduurzaming. Ook kun je kijken naar je eigen woning en wat past bij jouw situatie. Daarnaast bespreken we hoe buurtbewoners elkaar kunnen helpen met het nemen van maatregelen.

Toe aan een energieke BuurtParty? Geef je op.

Noaber-Energie

In Bathmen organiseert Noaber-Energie bijeenkomsten, gaan hun vrijwilligers langs de deuren en zorgen zij met voorbeeldwoningen voor inspiratie om energie te besparen en op te wekken. Bij Noaber-Energie kun je ook terecht voor een gespreksleider. Lees meer over Noaber-Energie.