Doeners in video's

Energie besparen en opwekken, regenwater afvoeren en vasthouden, zomerse koelte door groene daken en tuinen. In Deventer zijn al veel inwoners, ondernemers, instellingen en bedrijven bezig met klimaatregelen.

Om energiekosten te besparen, minder CO2 uit te stoten, om droogte of juist wateroverlast te voorkomen en om het zomers tijdens hele warme dagen een beetje koel te houden. Kortom, om het wonen in ons huis, in onze buurt, wijk en stad aangenaam en betaalbaar te houden.

Inspirerende voorbeelden

Speeltuin ’t Hovenhuus maakt de blits met het nieuwe blotevoetenpad. Rondom de wadi hebben buurtbewoners en kinderen in juni een blotevoetenpad aangelegd. Natuurbeleving, spelenderwijs leren en klimaatadaptatie gaan op de Worp hand-in-hand.

Naar een YouTube filmpje

In de Rubensstraat in Zandweerd zetten 4 bewoners een volgende stap richting aardgasvrij wonen. Samen kopen ze zonnepanelen in en laten ze leggen. Per huis wekken ze 3.000 kilowatt op. Daarmee verdienen ze in 7 jaar hun investering terug (1 minuut, 1 seconde).

Naar een YouTube filmpje

Bewoners van Zandweerd doen samen met Buurkracht een warmteloop. Een warmtescanner laat goed zien waar hun huis warmte lekt en waar ze slim kunnen isoleren. Bespaar energie en geld en verhoog je woonplezier (1 minuut, 12 seconden).

Naar een YouTube filmpje

Arjan Zanting van PETS&CO in Colmschate krijgt bezoek van de energie-adviseur van CCS. Wil jij weten hoe je energie en geld kunt besparen? Laat dan ook een energiescan doen. MKB Deventer helpt je graag verder (53 seconden).

Naar een YouTube filmpje

De familie Hammink houdt van aanpakken. Regenpijp afkoppelen, regenton plaatsen en water opvangen in de tuin? Bekijk hoe gemakkelijk en leuk het is om jouw regenpijp los te koppelen van het riool (58 seconden).

Naar een YouTube filmpje

Wind en regen kunnen de buurtbewoners van de Worp niet tegen tegenhouden. Samen leggen ze ruim 10 groene daken aan. Bekijk hoe ze de klus klaren en hoe gemakkelijk en leuk het is om zelf een groen dak aan te leggen (57 seconden).

Naar een YouTube filmpje