Doeners in video's

Energie besparen en opwekken, regenwater afvoeren en vasthouden, zomerse koelte door groene daken en tuinen. In Deventer zijn al veel inwoners, ondernemers, instellingen en bedrijven bezig met klimaatregelen.

Om energiekosten te besparen, minder CO2 uit te stoten, om droogte of juist wateroverlast te voorkomen en om het zomers tijdens hele warme dagen een beetje koel te houden. Kortom, om het wonen in ons huis, in onze buurt, wijk en stad aangenaam en betaalbaar te houden.

Wil je graag energie besparen? In een interactieve video laat Evert-Jan, energiecoach bij de gemeente Deventer, zien met welke middelen jij energie kunt besparen in jouw huis. Je krijgt informatie over maatregelen (van gratis tot een flinke investering) die je zelf kunt nemen.

Inspirerende voorbeelden

In de zomer is het Duurzaamheidsteam Zandweerd een groene daken actie gestart. En met succes. Ruim 40 huishoudens toonden interesse. Ook bewoners van de Vijfhoek wilden graag meedoen. Zo zijn er in Deventer weer heel wat groene daken bijgekomen. Niet alleen heel fleurig, maar ook goed voor insecten, koelte in de zomer en isolatie in de winter. En nog makkelijk zelf of samen aan te leggen ook. Bekijk het zelf in onderstaande video:

Naar een YouTube filmpje

De aanleg van de 1e fase van het Slim Warmtenet Zandweerd in Deventer is gestart. In de Tuinen van Zandweerd is begonnen met de grondwerkzaamheden. Aannemer NTP zorgt ook voor de aanleg van de warmtenetbuizen van de rioolwaterzuiveringsinstallatie naar de Tuinen van Zandweerd. Het warmtenet wordt stapsgewijs in heel Zandweerd aangelegd. (2 minuten, 3 seconden).

Naar een YouTube filmpje

“Goedemorgen, ik heb een cadeautje voor u”. Op zaterdag 5 september 2020 gingen heel wat deuren in Zandweerd-Noord open. Gemeenteambtenaren, medewerkers van woningcorporatie Rentree, De Klusbakfiets en Buurkracht, leden van het meedenkteam Zandweerd en studenten van ROC Aventus gingen op de energie-bespaar-doe-dag met dit cadeau langs de 375 woningen in de buurt (1 minuut, 44 seconden).

Naar een YouTube filmpje

Speeltuin ’t Hovenhuus maakt de blits met het nieuwe blotevoetenpad. Rondom de wadi hebben buurtbewoners en kinderen in juni een blotevoetenpad aangelegd. Natuurbeleving, spelenderwijs leren en klimaatadaptatie gaan op de Worp hand-in-hand (1 minuut, 11 seconden).

Naar een YouTube filmpje

In de Rubensstraat in Zandweerd zetten 4 bewoners een volgende stap richting aardgasvrij wonen. Samen kopen ze zonnepanelen in en laten ze leggen. Per huis wekken ze 3.000 kilowatt op. Daarmee verdienen ze in 7 jaar hun investering terug (1 minuut, 1 seconde).

Naar een YouTube filmpje