Logo Deventer Stroomt

Energie

Advies, subsidies en hulp

Wat kun je doen om te besparen op je energierekening? Wie kan je daarmee helpen en welke subsidieregelingen zijn er? Bekijk een overzicht van de mogelijkheden.

Lees meer

Energiesubsidies en -leningen voor verengingen en instellingen

Ook verenigingen en instellingen kunnen subsidie krijgen. We hebben de mogelijkheden op een rij gezet.

Lees meer

Windenergie in Deventer

Deventer wil voor 2030 55% minder CO2 uitstoten. Dat past in het Nationale Klimaatakkoord. Met alleen zonne-energie is deze doelstelling niet haalbaar. Windenergie is hiervoor noodzakelijk.

Lees meer

Energie besparen

Deventer wil in 2030 energieneutraal zijn en evenveel energie opwekken als er jaarlijks wordt verbruikt. Veel Deventenaren, bedrijven en instellingen zijn al bezig met energie besparen en zelf energie opwekken.

Lees meer

Energie opwekken

Zelf energie opwekken kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met zonnepanelen, een zonneboiler, een combinatie daarvan of een warmtepomp.

Lees meer

Deventer energiebeleid

Deventer wil in 2030 energieneutraal zijn. Dat betekent dat we dan samen evenveel duurzame energie opwekken als we gebruiken.

Lees meer

Junior Energiecoaches

Leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de montessorischool Van Lith zijn de eerste Junior Energiecoaches van Deventer. Zij riepen op 30 juni de gemeenteraad op om actie te ondernemen voor een duurzamer Deventer. Dat deden ze onder meer met een lied en met een lijst aan idee├źn voor de raad.

Lees meer