Energie besparen & opwekken

Deventer wil in 2030 energieneutraal zijn en evenveel energie opwekken als er jaarlijks wordt verbruikt. Veel Deventenaren, bedrijven en instellingen zijn al bezig met energie besparen en zelf energie opwekken. Ook de woningcorporaties Rentree, Woonbedrijf ieder1, De Marken en particulier verhuurder Eigen Bouw verduurzamen hun huurwoningen- en complexen.

Energie besparen scheelt in je energiekosten en is goed voor het milieu. Wil jij je huis energiezuiniger en comfortabeler maken en/of overschakelen op duurzame (eigen) energiebronnen?

Hier vind je informatie over maatregelen (van gratis tot een flinke investering) die je zelf kunt nemen, waar je advies kunt krijgen voor bijvoorbeeld een energiescan of -plan en wie je kan helpen met het uitvoeren van maatregelen.

Wat kan ik doen?

Je kunt heel wat kleine en grote maatregelen nemen die je gas- en elektriciteitsverbruik en dus ook je energiekosten verminderen. Van maatregelen die je niks kosten en vragen om een kleine investering tot maatregelen die vragen om een grote(re) investering. Zelf energie opwekken kan op verschillende manieren en vraagt om wat meer investeringen.

Voor energiebesparende maatregelen en zelf energie opwekken zijn diverse subsidies en goedkope leningen en hypotheken beschikbaar. Kijk daarvoor op de pagina Leningen en subsidies. Hieronder een aantal maatregelen die je kunt nemen.

Wooncoaches

Wil je hulp bij het in kaart brengen van de mogelijkheden die er zijn om energiebesparende of comfortverhogende maatregelen te nemen in jouw huis? Hulp van iemand die onafhankelijk is en kennis heeft van alle mogelijkheden en de weg weet in de wereld van bouw- en installatiebedrijven, professionele adviseurs en subsidies? Dan is de wooncoach iets voor jou.