Zonnepanelen leggen

Zonnepanelen zijn een goede manier om zelf energie op te wekken en in (een deel) van je stroombehoefte te voorzien. Met zonnepanelen kun je op korte termijn geld besparen. Nu installeren betekent direct voordeel op je jaarlijkse energierekening.
Zonnepanelen op het dak

Je kunt ze zelf installeren of laten installeren. Zelf installeren vergt wel de nodige kennis en voorbereiding. Laten installeren is wellicht makkelijker en veiliger. Laat je ze installeren, dan is er een ruime keus van aanbieders en mogelijkheden. Je kunt ze bijvoorbeeld huren van je energieleverancier of zelf kopen en laten leggen.

Geschikt dak?

Wil je zelf zonnepanelen? Bekijk dan eerst de Zonnekaart van Deventer om te zien of je dak geschikt is. Is je dak geschikt, dan kun je gelijk zien hoeveel panelen je kwijt kunt en wat de geschatte kWh-opbrengst per jaar is. Je kunt ook de geschatte kosten zien als je de zonnepanelen zelf installeert of laat installeren. Ook krijg je je terugverdientijd te zien.

Zonnepanelen leveren meer energie op als zo op een koel dak staan of liggen. Dat kun je bereiken door het aanleggen van een groen dak. Een groen dak biedt meer voordelen. Niet alleen verbetert de isolatiewaarde van uw woning, ook biedt het een mooier aanzien, vormt het een buffer bij regenafvoer en zorgt het voor een langere levensduur van dakbedekking. De zonnekaart laat gelijk ook zien of je dak geschikt is als groen dak.

Ongeschikt

Is je dak niet geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen, of heb je te weinig geld om het zelf allemaal te betalen? Dan kun je er ook voor kiezen om mee te doen met een bestaand project of samen met je buurt een project opzetten.

Een bestaand project kan bij jou in de buurt zijn maar ook in heel Nederland. Bij het opzetten van een project in de buurt kun je hulp krijgen. Wil je meer weten, vraag dan Deventer Energie naar de mogelijkheden of kijk op de website van Milieu Centraal.