Logo Deventer Stroomt

Energie besparen

Gratis maatregelen

Er zijn veel maatregelen die je kunt nemen om energie te besparen en die niks kosten. Je hoeft dingen alleen maar anders te doen.

Lees meer

Kleine investering

Wil je al een stap verder gaan met energie besparen en het verduurzamen van je huis, maar nog geen grote bedragen uitgeven? Dan zijn er heel wat mogelijkheden.

Lees meer

Grote(re) investering

Goede isolatie zorgt voor een prettig en comfortabel huis en een lagere energierekening. Ga je aan de slag met zelf energie opwekken, dan is het altijd slim om eerst te beginnen met goede isolatie.

Lees meer

Dak of gevel isoleren? Doe het natuurvriendelijk

Het isoleren van je woning verlaagt de energierekening. Maar wist je dat bij het isoleren soms vogels of vleermuizen worden gedood? Dit is niet nodig (en mag ook niet). Je kunt namelijk natuurvriendelijk isoleren. De dieren kunnen dan wegvliegen voordat er wordt geïsoleerd en op zoek naar een andere verblijfplaats. Met natuurvriendelijk isoleren bespaar je energie én bescherm je de natuur.

Lees meer

Natuurvriendelijk isoleren voor bouw- en isolatiebedrijven 

Isoleert jouw bedrijf al natuurvriendelijk? En ga je aan de slag met het natuurvriendelijk isoleren van een dak of spouwmuur? Meld dan de woning aan.

Lees meer

Natuurvriendelijk isoleren voor verhuurders

Woningcorporaties en verhuurders kunnen gebruikmaken van de gebiedsontheffing van de gemeente Deventer. In 2023 geldt dit nu nog voor een beperkt aantal gebieden, vanaf 2024 kan dit in de hele bebouwde kom. Om gebruik te maken van de ontheffing vraagt de gemeente aan verhuurders om 10% extra nestgelegenheden te plaatsen. Op deze manier heeft straks iedereen een warm huis en blijven er voldoende verblijfplaatsen over voor de dieren. 

Lees meer