Hulp nodig?

Energie besparen en opwekken, regenwater afvoeren en vasthouden, zomerse koelte door groene daken en tuinen. In Deventer zijn al veel inwoners, ondernemers, instellingen en bedrijven bezig met klimaatregelen.
Ulebelt

Om energiekosten te besparen, minder CO2 uit te stoten, om droogte of juist wateroverlast te voorkomen en om het zomers tijdens hele warme dagen een beetje koel te houden. Kortom, om het wonen in ons huis, in onze buurt, wijk en stad aangenaam en betaalbaar te houden.

Zelf doen of laten doen

Klimaatregelen (van gratis of met een kleine investering tot een flinke investering) kun je zelf nemen en uitvoeren of laten uitvoeren.

Het is natuurlijk altijd slim om je eerst te oriënteren over welke mogelijkheden er zijn, wat ze kosten en opleveren, welke subsidies er zijn, of ze makkelijk of moeilijk zijn om zelf uit te voeren, waar je advies kunt krijgen en wie/welk bedrijf je kan helpen met het uitvoeren van maatregelen.

Persoonlijk advies

In Deventer zijn de Ulebelt en (de wooncoaches van) Deventer Energie partijen die je graag helpen met advies. Ook de Deventer regenwaterambassadeurs helpen je graag verder.

In het duurzaamheidscentrum kunnen bewoners en bedrijven terecht voor advies en informatie over energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie (afval als grondstof), biodiversiteit, eten en duurzame mobiliteit.

Meer inspiratie?

Wil je meer inspiratie opdoen? Kijk dan eens op deze websites: