Duurzaamheidscentrum

De Deventer Energie Coöperatie en de Ulebelt zorgen samen voor een duurzaamheidscentrum in de stadsetalage van het stadhuis.

In het duurzaamheidscentrum kunnen bewoners en bedrijven terecht voor advies en informatie over energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie (afval als grondstof), biodiversiteit, eten en duurzame mobiliteit.

Het centrum geeft informatie over hoe je je huis energiezuiniger kan maken en nieuwe manieren van verwarmen. Over leningen en subsidies daarvoor en wat je kunt besparen. Maar ook over hoe je duurzamer kunt eten en rijden.

Wat kun je met de wijk samen doen om duurzamer te worden? Welke bedrijven kunnen je adviseren en welke producten leveren zij daarvoor? En wat gebeurt er allemaal al in Deventer? Je kunt er informatie krijgen over duurzaamheidsinitiatieven van bewoners, bedrijven en de overheid. Iedereen kan binnenlopen voor advies en inspiratie.

In het duurzaamheidscentrum komen tastbare voorbeelden en materialen. Er komen vaste én wisselende exposities. Scholieren kunnen er terecht voor werkstukken over duurzaamheid of om resultaten te presenteren. Er is ruimte voor lezingen, debatten en cursussen.

Het duurzaamheidscentrum start in februari 2020. De openingstijden van het centrum sluiten zoveel mogelijk aan bij de openingstijden van het stadhuis.