Logo Deventer Stroomt

Krijg € 20 extra kassakorting bij aankoop van je regenton

Van 3 april tot en met 31 oktober 2023 krijg je als Deventenaar € 20 extra korting op de kassaprijs van een regenton. Koop de ton bij de Welkoop Bathmen en Diepenveen, Wildkamp Deventer of Intratuin Deventer.

De korting krijg je bij de kassa. De regenton moet minimaal 100 liter zijn, zodat je een mooie regenwaterbuffer hebt voor drogere tijden.

 

Water voor later

Een regenton plaatsen is een makkelijke manier om regenwater op te slaan. In droge periodes kun je het regenwater gebruiken om planten in je tuin of binnen mee water te geven. Regenwater is zacht en daar houden planten van. Extra voordeel: als je je planten regenwater geeft, bespaar je drinkwater en ook geld. Op de pagina Regenton plaatsen staan handige tips voor het plaatsen en aansluiten van een regenton.

 

Meer acties

Heb je de smaak te pakken? Wil je je tuin verder vergroenen en weten welke subsidies er zijn? Wie tips en trucs voor je heeft? Hoe je samen met buren aan de slag kunt? Wie je kan helpen?

  • Tegel eruit, plantje erin! Vanaf 3 april tot en met 31 oktober doet Deventer mee aan het NK Tegelwippen. Doe ook mee en wip zo veel mogelijk tegels in je eigen voor-, achter-, of geveltuin! En geef vooral het aantal m2 gewipte tegels door op de website van het NK Tegelwippen.
  • In de Week van de groene tuin van 4 tot en met 10 april worden handige tips gedeeld om je eigen omgeving te vergroenen en staan de tuinen van Deventenaren open voor inspiratie voor iedereen. Bekijk de deelnemers (of geef jezelf op) en de tips en trucs.
  • De gratis regenwaterambassadeurs hebben zelf ervaring met afkoppelen van de regenwaterafvoer, een wadi aanleggen of het dak vergroenen. En ze geven je graag hun beste tips en trucs. Het hele jaar door.
  • Wil je samen met buurtbewoners regenwater afkoppelen, groene daken aanleggen of maatregelen nemen tegen hitte of wateroverlast? Dan kun je daar hulp bij krijgen van de Ulebelt.
  • Wil je ook dat je schone regenwater niet meer naar het riool stroomt? Naast de kortingsactie voor een regenton is er een subsidie voor het afkoppelen van de regenwaterafvoer naar het riool. Lees meer over de subsidie en hoe je die kunt aanvragen.