Mag het licht uit voor onze aarde!

Tijdens Earth Hour gaat op veel plaatsen in de wereld, ook in Deventer, een uur lang het licht uit. Earth Hour 2022 vindt plaats op zaterdag 26 maart tussen 20.30 en 21.30 uur. De gemeente doet dan de verlichting van een aantal monumentale gebouwen in de binnenstad uit. Doet u ook het licht uit voor de toekomst van onze aarde?

Tijdens Earth Hour 2022 laten miljoenen mensen en duizenden organisaties in de hele wereld zien dat zij de toekomst van de aarde belangrijk vinden, met één simpel gebaar: een uur lang het licht doven. Earth Hour is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds dat wereldwijd wordt gesteund. Ook door de gemeente Deventer.

Wethouder Carlo Verhaar: ‘Minder energie gebruiken en meer duurzame, niet fossiele energie opwekken. We weten inmiddels allemaal dat dat belangrijk is. Allemaal kunnen we maatregelen nemen, klein en groot. Bijvoorbeeld door te isoleren, LED verlichting te gebruiken, zelf zonnestroom op te wekken of het licht uit te doen. Op 26 maart doen wij daarom een uur lang de lampen van de Waag, de Bergkerk en de Lebuïnuskerk uit. Ook dat helpt”.

Voor meer informatie kijkt u op: www.wnf.nl/earthhour/.