TON voor iedereen

Wil je je regenwater opvangen in een regenton dan krijg je van 12 april t/m 12 mei € 20,- korting op een regenton van minimaal 100 liter. Alleen inwoners van Deventer komen in aanmerking voor de subsidie voor een regenton. Voorwaarde is dat de regenton minimaal 100 liter kan opslaan en gekocht wordt bij de Welkoop Bathmen, Welkoop Diepenveen, Wildkamp Deventer of Intratuin Deventer. De korting regel je in de winkel. De kortingsactie loopt van 12 april tot en met 12 mei.

 

Gratis regenwaterambassadeurs

Wil je zelf je regenwaterafvoer afkoppelen, een wadi aanleggen of je dak vergroenen en ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen? Dan is een Deventer regenwaterambassadeur iets voor jou. Je kunt bij een ambassadeur in je wijk of dorp een kijkje nemen. Hij/zij deelt ervaringen en laat zien hoe die het één en ander heeft aangepakt.

Wil je in contact komen met een regenwaterambassadeur in je buurt, wijk of dorp? Neem contact op met Willem Seine (seine@natuurenmilieuoverijssel.nl).

Subsidie voor afkoppelen

Naast de regentonactie heeft de gemeente Deventer ook een subsidie voor het afkoppelen van de regenwaterafvoer naar het riool. Zet je de zaag in de regenpijp en vang je het regenwater op in een regenton en in je tuin (in bijv. een wadi of infiltratiekrat), dan kom je in aanmerking voor subsidie. Lees meer over de subsidie en hoe je subsidie kunt aanvragen op www.deventer.nl/afkoppelsubsidie.

Samen met de buren

Ben je van plan om samen met buurtbewoners regenwater af te koppelen, groene daken aan te leggen of maatregelen te nemen tegen hitte of wateroverlast, dan kun je daar hulp bij krijgen van de Ulebelt (www.ulebelt.nl/afkoppelen). Deze helpt je bijvoorbeeld met het organiseren van een bijeenkomst, presentaties en workshops, maar ook met het aanvragen van subsidie bij het waterschap Drents Overijsselse Delta (www.wdodelta.nl/klimaat-actief).