14 mei: Energie- en Klimaatfestijn De Worp

Op zaterdag 14 mei van 13.00 tot 16.00 uur is er op De Worp bij ’t Hovenhuus het Energie- en Klimaatfestijn. Het festijn is een gevarieerd, informatief en interactief evenement. Je vindt er informatie over het besparen van energie, zelf energie opwekken, biodiversiteit, van bezit naar gebruik en duurzaamheid.

Heb je hier zelf ideeën over of wil je juist informatie halen, kom dan langs en ga het gesprek met ons aan. De koffie, thee of limonade staan klaar. Je kunt jezelf inschrijven voor gezamenlijke inkoopacties, je kennis delen en informatie krijgen over:

  • Hoeveel buren wekken zelf energie op of hebben energiebeparende maatregelen getroffen en wat levert dat dan op?
  • Wie doet er al mee aan het kledingruilproject in de buurt en wie is er geïnteresseerd in elektrische deelauto’s?
  • Hoe leg je een groen dak aan en wat kost dat. Waarom ontstenen buren hun tuin of hoe vang ik mijn regenwater op in mijn tuin?
  • Waar liggen kansen om de wijk verder te vergroenen en hoe kan ik mijn tuin geschikt maken voor vogels en insecten?
  • Of wat zijn jouw ideeën en vragen om onze wijk aardgasloos of aardgasarm te maken, kunnen we zelf energie opslaan, is de IJssel een bron van warmte of willen we een eigen zonneweide of windmolen?

Ben je geïnteresseerd in één van bovenstaande onderwerpen kom dan langs en meld je aan. We zien je graag op 14 mei van 13.00 tot 16.00 uur bij ’t Hovenhuus. Ook kun je jezelf opgeven voor de Best Kept Secrets: Open huizen- en open tuinen middag die we op zaterdag 11 juni organiseren.

Werkgroep De Worp Duurzaam Doen

Dit is een initiatief van de Werkgroep De Worp Duurzaam Doen. We organiseren dit samen met het Duurzaamheidscentrum Deventer, Wij Deventer, De Ulebelt, bedrijven uit de buurt en ervaringsdeskundigen uit de wijk.