65 asbestvrije daken er bij in Zandweerd

Op zaterdag 17 september gaan eigenaren van 52 adressen in Zandweerd aan de slag met het zelf veilig verwijderen van het asbestdak van hun schuurtjes. Woningcorporatie Rentree laat nog eens 13 asbestdaken van schuurtjes van huurwoningen verwijderen.

In Zandweerd worden zo 65 asbestdaken kleiner dan 35 m2 verwijderd en voorzien van toekomstbestendige nieuwe daken. De bewoners krijgen een veiligheidspakket met onder meer kleding en mondkap en werkinstructies voor het veilig zelf verwijderen. Het veilig verpakte asbest wordt de 17e afgevoerd door Asbest Service Salland.

Thomas Walder, wethouder duurzaamheid en milieu: “De gemeente stimuleert het verwijderen van asbestdaken en heeft de Ulebelt gevraagd in Zandweerd een gezamenlijk project uit te voeren voor deze kleine daken. Dit is een heel mooi succes. Ik hoop dat er nog veel mensen volgen”.

Asbestvrije week

Van maandag 12 t/m zondag 18 september 2022 is de landelijke Week van de Asbestvrije Schuur. In deze week krijgen deelnemers aan de actie in Zandweerd hun veiligheidspakket, een bevestiging van de verplichte sloopmelding en de laatste informatie over de precieze plekken waar het veilig verpakte asbest wordt opgehaald.