Logo Deventer Stroomt

Zandweerd start actie voor samen inkopen zonnepanelen en isolatie

Ter voorbereiding van de actie zijn er 3 informatiebijeenkomsten georganiseerd. Meedoen kan live in speeltuin de Zandweerd of online.

 

Actie

Doordat steeds meer bedrijven het isoleren van woningen en de aanleg van zonnepanelen aanbieden, is het voor huiseigenaren lastig om een goede keuze te maken. Ook is het lastig om te weten welke subsidies en andere financieringsmogelijkheden er zijn. Daarom starten duurzaamheidsteam Zandweerd, Buurkracht, de gemeente Deventer, Regionaal Energieloket én WOAB samen een actie voor alle woningeigenaren in de Zandweerd. Met deze actie willen zij het verduurzamen van woningen gemakkelijk maken voor haar inwoners en het opwekken van duurzame energie stimuleren. 

De actie is opgezet in samenwerking met het Regionaal Energieloket en het Deventer bedrijf WOAB. Technische specialisten van Regionaal Energieloket hebben verschillende installateurs in de regio bekeken. Op basis van prijs, kwaliteit en ervaring is de beste installateur gekozen die de installaties van zonnepanelen zal uitvoeren en de beste installateur die de woningen gaat isoleren.

WOAB heeft veel kennis en ervaring in alle financiële mogelijkheden om woningen te verduurzamen en licht dit toe tijdens een bijeenkomst.

Drie informatiebijeenkomsten

Ter voorbereiding op de actie zijn er 3 informatiebijeenkomsten georganiseerd. 

  • 31 maart 2023 subsidies en financiering
  • 13 april 2023 zonnepanelen
  • 17 mei 2023 isoleren

Meedoen kan live of digitaal

Op de bijeenkomsten over zonnepanelen en isoleren is er uitleg over het aanbod, de keuzes en criteria. Bewoners kunnen hun vragen stellen aan het Regionaal Energieloket, het duurzaamheidsteam, de installateur en de gemeente. Na afloop is het mogelijk om meteen offertes aan te vragen. Tijdens de bijeenkomst van WOAB volgt uitleg over subsidie en financiering.

Inschrijven voor de zonnepanelenactie

Vanaf 13 april 2023 kunt u zich inschrijven voor de zonnepanelenactie, en de isolatieactie. Bewoners die zich hebben ingeschreven ontvangen een uitnodiging om een woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname zal de installateur advies geven over onder andere de hoeveelheid en locatie van de zonnepanelen, dan wel te nemen isolatiemaatregelen. Kort na de woningopname ontvangen bewoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen bewoners besluiten of ze meedoen met de actie.