Logo Deventer Stroomt

Asbestdak in Zandweerd? Doe mee met de actie

Vorig jaar is er in De Zandweerd een actie geweest om asbestdaken te vervangen. Omdat er nog steeds daken van schuren en bijgebouwen asbest hebben, vinden er dit najaar opnieuw 2 actiedagen plaats.

Asbest is gevaarlijk voor mens en milieu, daarom is het verstandig om het te verwijderen. De actie houdt in dat bewoners gratis een pakket veiligheidsmaterialen krijgen uitgereikt en dat ze via het duurzaamheidsteam nieuwe dakplaten kunnen bestellen en laten leveren. Tijdens de actiedagen in september en oktober 2023 worden de oude asbestplaten aan huis opgehaald. Ook wordt de sloopmelding verzorgd. Het gaat alleen om golfplaten asbestdaken die met schroeven vastzitten.


Kom naar de informatieavond op dinsdag 4 juli

Tijdens deze avond krijgt u uitleg over de actie en kunt u al uw vragen stellen. U bent dinsdag 4 juli om 19.30 uur live welkom in de bandenspeeltuin (Everhard van Reijdtstraat 10) of u kunt online deelnemen (opgeven via actie@zandweerd.com).

 

Aanmelden voor de actie

Wilt u meedoen aan de actie? Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.ulebelt.nl/asbest. Het mag ook telefonisch, bij de Ulebelt, via 0570 – 65 34 37.

Aanmelden voor de actie kan tot en met zaterdag 15 juli 2023.

 

Actiedagen

  • Zaterdag 23 september asbestactie Zandweerd noord
  • Zaterdag 14 oktober asbestactie Zandweerd zuid


Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de asbestdakenactie op www.ulebelt.nl/asbest.

U kunt langskomen bij het Duurzaamheidsteam Zandweerd, in de Cees Wilkeshuisschool, Pieter de Hooghstraat 2. U bent welkom op maandagochtend en woensdagochtend tussen 09.30 en 12.00 uur. U kunt ook mailen naar actie@zandweerd.com.

De actiedagen worden georganiseerd door het Duurzaamheidsteam Zandweerd, de Ulebelt, Asbestservice Salland en Rentree, in opdracht van de gemeente Deventer.