Logo Deventer Stroomt

Deventer doet mee met de Nationale Tuin & Klimaat route 

Vang jij regenwater in je tuin op met een regenton, wadi of grindkoffer? Of heb jij inheemse planten en bloemen op je balkon staan waar insecten en vogels erg blij van worden? Meld jouw duurzame tuin, balkon of project dan aan op de website van de Nationale Tuin & Klimaat Route. De gemeente ondersteunt dit initiatief en moedigt inwoners aan hun tuin op het landelijke platform met duurzame voorbeeldtuinen te zetten.

 

Open dagen op 2 en 9 september 2023

Wil je niet alleen je tuin online aanmelden, maar deze ook aan buurtgenoten laten zien ter inspiratie? Dan kun je meedoen met de open dagen op 2 en 9 september 2023. Die dagen kun je jouw tuin laten zien aan bezoekers. Er is dan alle ruimte om vragen en ervaringen te delen.  

Wethouder Thomas Walder: "Met de warmte van de afgelopen weken merk je weer hoe belangrijk een groene tuin is. Mijn eigen tuin is ook ecologisch ingericht met veel planten en een vijver. Het zorgt voor koelte en het trekt ook weer heel veel planten en dieren aan. Daar gaat mijn biologenhart toch wel harder van kloppen." 

 

Andere tuineigenaren inspireren

Op de website van de Nationale Tuin & Klimaat Route kun je een tuinprofiel aanmaken en aangeven welke maatregelen je hebt genomen. Denk aan maatregelen als een regenwatervijver, een bijenhotel of een tuin vol planten. Iedereen die iets heeft aangepast in zijn tuin, kan zich hier aanmelden

 

Over de Nationale Tuin & Klimaat Route  

Op het platform van de Nationale Tuin & Klimaat Route staan meer dan 120 inspirerende voorbeelden van inwoners, gemeenten en organisaties die hun tuin (deels) klimaatbestendig hebben gemaakt. Deze tuinen zijn zo ingericht dat ze zijn voorbereid op weersextremen zoals hoosbuien, droogte en hitte. Ook is een klimaatvriendelijke tuin een fijne plek voor insecten, vogels en andere dieren.

 

Aanmelden

Doe ook mee en meld je aan via www.tuinenklimaatroute.nl.