Logo Deventer Stroomt

Deventenaren gaan voor groen: 4975 bomen erbij

Inwoners van Deventer hebben maar liefst 4975 bomen aangevraagd bij Natuur voor Elkaar, het project van de provincie Overijssel.

De bomen worden uitgedeeld tijdens de Boomdeeldag op zaterdag 27 januari.

De Boomdeeldag in de Deventer is van 09.00 tot 13.00 uur op de parkeerplaats bij Natuur- en milieueducatie & kinderboerderij de Ulebelt, Maatmansweg 3 (voor navigatie Duikerstraat 15 invoeren). Bewoners van Deventer en nog 19 Overijsselse gemeenten konden tegen een kleine vergoeding bomen en bosplantsoenplanten aanvragen. Op 27 januari kunnen zij hun plantgoed ophalen.

 

Iedereen een boom

De provincie Overijssel is in 2019 gestart met het project ‘Iedereen een Boom’. In dit project is het doel om 1,1 miljoen nieuwe bomen in Overijssel te planten. Samen met andere partijen organiseert de provincie diverse acties mét inwoners om bomen te planten. De Boomdeeldagen horen hier ook bij. Inwoners die een boom planten, kunnen deze aanmelden via www.iedereeneenboom.nl. Sinds de start van het project zijn er al 510.094 nieuwe bomen geplant.

foto: A. Simons