Logo Deventer Stroomt

De Nacht van Biobased Bouwen

De Nacht van Biobased Bouwen vindt plaats op 7 februari 2024 van 20.00 tot 1.00 uur in Filmtheater Mimik, Achter de Muren Vispoort 8-10 in Deventer.

Tijdens de Nacht van Biobased Bouwen op 7 februari in Deventer wordt de toekomst van het bouwen gevierd met een inhoudelijk en feestelijk programma. Architecten, ontwerpers, bouwers en opdrachtgevers komen samen om inspiratie en kennis te delen. Het programma bestaat uit keynote speakers, korte presentaties, muziek en kunstenaars.

 

Circulair bouwen

De komende jaren wordt in de gemeente Deventer veel gebouwd. Er is een woondeal gesloten voor ruim 10.000 extra woningen in en rond de stad. Zo dragen we bij aan de woonopgave. Tegelijkertijd wordt erkend dat bouwen duurzamer kan dan dat we tot nu toe deden. Klimaatadaptatie, energieneutraal, natuurinclusief en circulair zijn onderdeel van het nieuwe normaal. Is dat ook mogelijk op grote schaal? 

Met circulair bouwen worden minder CO2 intensieve grondstoffen gebruikt, en minder materialen die de aarde uitputten. Bouwen binnen de planetaire grenzen. Het gebruik van biobased materialen maakt circulair bouwen makkelijk, schaalbaar en kent vele voordelen. Zo kunnen agrariërs uit onze regio de bouwmaterialen telen en leveren biobased huizen een gezonder binnenklimaat.


Dé Nacht van Biobased Bouwen

Er staan in Deventer en de rest van Nederland al veel biobased bouwprojecten op stapel, zijn net opgeleverd of in voorbereiding. De bouwsector staat op het kantelpunt van pilotprojecten naar biobased als de normale manier van bouwen. Tijd voor Dé Nacht van Biobased Bouwen.

De gemeente Deventer en architectuurcentrum Rondeel organiseren samen een avond waar op inspirerende en feestelijke manier de successen van Biobased Bouwen vieren -met een verassend programma waarbij ‘verbeelding en verlangen’- de hoofdrol spelen. Dé Nacht is interessant voor opdrachtgevers (overheden, wooncorporaties, ontwikkelaars) in de bouwsector, eindgebruikers, ontwerpers, verwerkers en architecten. 

Acteur/presentator Paul R. Kooij leidt ons door de avond. In het programma o.a. Pascal LeBoucq (Company New Heroes), Jan Willem van de Groep (Building Balance), Merlijn Twaalfhoven (o.a. Turnclub), Jalila Essaïdi (BioArtLab), Ad Kil (Ro&Ad Architecten) en HIIIT (v.h. Slagwerk Den Haag) en …. misschien ook een internationale gast.
 
Dé Nacht van Biobased Bouwen is een coproductie van Architectuurcentrum Rondeel samen met de gemeente Deventer, Architectuurcentrum Bouwhuis in Apeldoorn, de gemeente Apeldoorn, BNA/Netsted, Boeren voor Biobased Bouwen, regio Stedendriehoek en vele anderen.

Kaartverkoop/ticketlink