Groene daken kieken op De Worp

Op 14 september 2019 stond op De Worp een open tuinenmiddag, of beter een open dakenmiddag op het programma. Op verzoek van de Afkoppelwerkgroep De Worp en de Regenwaterambassadeurs stelden 3 bewoners hun tuin open.

Open dakenmiddag

Zo’n 30 Worpbewoners kwamen een kijkje nemen bij hun groene daken.

Inspirerend

Een groen dak is niet alleen mooi. Het zorgt voor verkoeling, houdt het water langer vast, is goed voor insecten en zorgt voor een hogere opbrengst van zonnepanelen. Het samen bekijken en bespreken van de voorbeelden zorgt voor nieuwe ideeën voor de eigen situatie, aldus 1 van de buren.

Kijken, denken, doen

De voorbeelden werken inspirerend en zetten aan tot denken én doen. Eind september lieten circa 20 buren hun dak inspecteren om te zien of dat geschikt is voor sedum-beplanting.

De volgende stap was de aanleg van de groene daken. Op 12 oktober gingen bewoners aan de slag. Met professionele begeleiding werden de daken vergroend. Natuur- en Milieucentrum De Ulebelt begeleide de inkoop van materialen en zorgde ervoor dat subsidies voor elkaar kwamen. De ervaringen opgedaan bij de aanleg van groene dalen door bewoners van de Vogelslag in Colmschate kwamen goed van pas.

Samen kom je verder

Deze activiteit is een buurtinitiatief met ondersteuning van gemeente Deventer, De Ulebelt, de Regenwaterambassadeurs, Waterschap Vallei en Veluwe en lokale Hoveniers.