Zandweerd gaat voor minder

In Zandweerd heeft een groep bewoners het afgelopen jaar geïnventariseerd wat er in de wijk nodig is om energie te besparen en over te schakelen op andere energiebronnen dan aardgas. Deze inventarisatie heeft het meedenkteam vastgelegd in het buurtplan ‘Zandweerd gaat voor minder’.

Het meedenkteam: "Aardgasvrij worden is een hele verandering. We hebben duurzame, haalbare en betaalbare oplossingen nodig om de woningen in onze wijk aardgasvrij te maken. In het buurtplan hebben we opgeschreven wat er allemaal bij komt kijken, wat de mogelijkheden zijn en wat buurtbewoners al hebben gedaan. Een aardgasvrij Zandweerd doen we samen."

Het buurtplan geeft veel praktische informatie over Zandweerd, de stappen die naar een aardgasvrij Zandweerd gezet kunnen worden en mooie voorbeelden van wat buurtbewoners Dirk, Matthijs en Peter al hebben gedaan om energie te besparen of zelf op te wekken. Ook staat in het plan hoe je - samen met buren - aan de slag kunt, bijvoorbeeld met een EnergyParty en/of met de gezamenlijke inkoop en installatie van woningisolatie en/of zonnepanelen.

Digitaal en gedrukt

Het buurtplan ‘Zandweerd gaat voor minder’ is op 2 november 2020 online aangeboden aan wethouder Carlo Verhaar. Een digitale versie van het plan vind je op www.zandweerdstroomt.nl. Een gedrukt exemplaar kun je afhalen bij buurthuis ‘Bij de Halte’, Zwolseweg 190. Voor meer informatie kun je terecht bij het meedenkteam: zandweerdstroomt@gmail.com.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rond duurzaamheid. Volg Deventer Stroomt op TwitterFacebook en LinkedIn.