Een TON voor iedereen

Welkoop Bathmen, Welkoop Diepenveen, Wildkamp Deventer, Intratuin Deventer en de gemeente Deventer organiseren samen de actie ‘een TON voor iedereen. Alleen in maart krijgt iedere Deventenaar € 20 korting bij aankoop van een regenton van minimaal 100 liter. Bij de regenton wordt een afkoppelset geleverd.

Een TON voor iedereen

Het regent steeds vaker en harder, maar er zijn ook langere warme en droge periodes. Een regenton helpt om de nadelige gevolgen van de klimaatverandering te beperken. Door het regenwater niet meer direct af te voeren naar het riool, maar op te vangen in een regenton vermindert de wateroverlast bij hevige regenval. In droge periodes kan het regenwater juist gebruikt worden om planten in de tuin water te geven. Hiermee bespaar je gelijk op het gebruik van drinkwater.

Voorwaarden

Alleen Deventenaren komen in aanmerking voor de subsidie voor een regenton. Voorwaarde is dat de regenton minimaal 100 liter kan opslaan en gekocht wordt bij de Welkoop Bathmen, Welkoop Diepenveen, Wildkamp Deventer of Intratuin Deventer.

Subsidie voor afkoppelen

Naast de regentonactie heeft de gemeente Deventer ook een subsidie voor het afkoppelen van de regenwaterafvoer naar het riool. Zet je de zaag in de regenpijp en vang je het regenwater op in een regenton of in je tuin (in een wadi of infiltratiekrat), dan kom je in aanmerking voor subsidie. Per m2 afgekoppeld dakoppervlak is de subsidie:

 

  • € 8 voor daken tot en met 1000 m2
  • € 6 voor daken groter dan 1000 m2
  • € 4 voor daken groter dan 2000 m2
  • € 2 voor het afkoppelen door het afvoeren van regenwater naar nabijgelegen oppervlaktewater

 

Het minimale dakoppervlak dat per aanvraag moet worden afgekoppeld is 20 m2. Lees meer over de subsidie en hoe je subsidie kunt aanvragen.