Wat kost het meeste energie?

Heb jij het raadsel op de updatekaart Zandweerd opgelost? Bekijk hier de antwoorden.

Wat kost het meeste energie? Verbind de stekker met het juiste stopcontact. gamen, opladen telefoon, wassen. meest, midden, minst.

Heb jij de stekker met het juiste stopcontact verbonden? Kost gamen, het opladen van je mobiel of de was doen het meeste energie? Hier zijn de antwoorden:

  1. De spelcomputer, met stip op 1, omdat je dan eigenlijk 2 apparaten gebruikt: de TV en de computer. Tip bij de spelcomputer: zet ‘m ook echt uit (en je TV ook)! De meeste mensen zetten de TV wel uit maar de spelbox niet, en dan is het een stiekeme energievreter!
  2. De wasmachine. Tip: was vaker op 30 graden of op de ECO stand, dat scheelt een hoop energie. En houd die broek een dagje langer aan.
  3. De telefoon opladen. Het opladen zelf kost niet zo veel energie. De vraag is natuurlijk wel, hoe vaak doe je dat? Hoe meer filmpjes en games je doet op je telefoon, hoe sneller de batterij leeg is, en hoe vaker je moet opladen. Tip: haal toch die ouderwetse bordspelletjes weer eens uit de kast en verleid je ouders tot een potje ganzeborden.

Voor meer nuttige tips, bekijk dit artikel van de krant Trouw.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rond duurzaamheid. Volg Deventer Stroomt op TwitterFacebook en LinkedIn.