Energie en geld besparen met de woning-isoleer-actie

Je woning isoleren tegen een scherpe prijs? De gemeente start op 9 juni een actie voor vloer- en spouwmuurisolatie voor woningeigenaren.

De gemeente Deventer wil het je als woningeigenaar makkelijk maken om energie te besparen. Daarom start de gemeente samen met het Regionaal Energieloket vanaf 9 juni een actie voor bodem-, vloer- en spouwmuurisolatie voor haar inwoners. Door de collectieve actie kun je als huiseigenaar tegen een scherpe prijs woningisolatie aanschaffen.

Waar?

De actie start in het oostelijk deel van Deventer: in Schalkhaar, Colmschate, Vijfhoek, Okkenbroek en Bathmen. Later dit jaar komt het westelijk deel van Deventer aan de beurt. Na de zomer volgt ook een zonnepanelenactie.

Doe mee!

Als woningeigenaar in deze wijken kun je je aanmelden voor deze actie en een afspraak maken met een isolatieadviseur.

Online bijeenkomst

Op donderdag 18 juni vertellen we je tijdens een online informatiebijeenkomst meer over de actie en over subsidies en leningen. Je kan je vragen stellen aan het isolatiebedrijf, de gemeente en het Regionaal Energieloket. De onlinebijeenkomst start om 19.30 en duurt tot 20.30.

Meer lezen of aanmelden?

Meer informatie over de actie voor vloer- en spouwmuurisolatie

Wet natuurbescherming

In spouwmuren kunnen vleermuizen en vogels zoals de gierzwaluw en huismus nestelen of verblijven. In de Wet natuurbescherming staat dat deze dieren niet verstoord mogen worden, vooral niet tijdens het broedseizoen. Woningisolatie is op die plekken dus niet zomaar mogelijk.

De gemeente vindt tegelijkertijd het isoleren van woningen ook belangrijk. Daarom inventariseren we hoeveel huishoudens geïnteresseerd zijn in spouwmuurisolatie. Daarna bekijken we welke onderzoeken en  maatregelen nodig zijn voor het aanvragen van een ontheffing. En of de gemeente dit namens de bewoners gezamenlijk kan ondersteunen.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rond duurzaamheid. Volg Deventer Stroomt op TwitterFacebook en LinkedIn.