Energie-bespaar-doe-dag Zandweerd-Noord groot succes

“Goedemorgen, ik heb een cadeautje voor u. Mag ik u namens de gemeente een gratis energie-bespaar-pakket ter waarde van 24 euro aanbieden?”

Op zaterdag 5 september gingen heel wat deuren in Zandweerd-Noord open. Gemeenteambtenaren, medewerkers van woningcorporatie Rentree, werknemers van De Klusbakfiets en Buurkracht, leden van het meedenkteam Zandweerd en studenten van ROC Aventus gingen op de energie-bespaar-doe-dag met dit cadeau langs de 375 woningen in de buurt.

Naar een YouTube filmpje

Bekijk een sfeerimpressie van de doe dag op YouTube (1 min 45 sec)

Geld en energie besparen

De actie, op initiatief van de gemeente, is bedoeld om inwoners van de gemeente Deventer op een makkelijke manier geld en energie te laten besparen. Bewoners konden tijdens de energie-bespaar-doe-dag kiezen uit producten als radiatorfolie, ledlampen, tochtstrips, brievenbusborstels, tijdschakelaars en deurdrangers. Die werden, indien gewenst, gelijk door medewerkers van De Klusbakfiets geïnstalleerd.

Zandweerd

De actie was in Zandweerd omdat dit 1 van de eerste wijken is in Deventer waar stappen gezet worden richting aardgasvrij. Binnenkort besluit de raad of hier een warmtenet komt. Buurtbewoners van Zandweerd maken een buurtplan hoe woningeigenaren energie kunnen besparen en welke stappen ze kunnen nemen om uiteindelijk over te stappen op het warmtenet of een andere (eigen) energiebron.

Weggeef- en kortingsacties

Alle huiseigenaren in Deventer kunnen online hun gratis energie-bespaar-pakket ter waarde van € 24 samenstellen uit een ruim assortiment aan producten en deze thuis laten bezorgen via de website van het Regionaal Energieloket.

Woningeigenaren die een stapje verder willen gaan met energiebesparende maatregelen kunnen ook kiezen voor een gratis energiecoach, deelnemen aan een energy- of buurtparty, kortingsacties van € 100 op het slim afstellen van de cv-installatie, een energiescan, infrarood-verwarmingspanelen en de gezamenlijke inkoop van zonnepanelen en woningisolatiemaatregelen.

Bekijk alle acties van Deventer Stroomt

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rond duurzaamheid. Volg Deventer Stroomt op TwitterFacebook en LinkedIn.