Boeiende vraag- en antwoordavond Slim Warmtenet Zandweerd

Op 14 september organiseerde de gemeente voor huiseigenaren in Zandweerd Noord & Zuid een online informatieavond over het Slim Warmtenet Zandweerd. Bijna 40 enthousiaste deelnemers zorgden samen met de sprekers voor een boeiende vraag- en antwoordavond.

Tijdens de online bijeenkomst vertelde de gemeente dat besluiten over het warmtenet dit najaar worden verwacht. Dan is zeker of het warmtenet er komt of niet. Verder is toegelicht waarom een warmtenet in Zandweerd een goed alternatief is voor aardgas, hoe zo’n warmtenet werkt en welke keuzevrijheid mensen hebben.

Veel interesse

Het belangrijkste doel van de avond was het in beeld brengen van de vragen en informatiebehoefte van bewoners over het warmtenet. Daarvoor werd gebruik gemaakt van peilingen en open vragen. Veel vragen gingen over de kosten en de techniek. Wat is er in huis nodig? Hoeveel kost aansluiten?. Wie is eigenaar van het net? Wie levert de warmte? Welke keuzevrijheid heb ik? En wat is de planning? De presentaties en de resultaten van de peilingen staan onderaan deze pagina.

Een groot aantal vragen kon al gelijk op de avond beantwoord worden. De vele vragen en antwoorden worden verwerkt in een duidelijk overzicht van vraag en antwoord. Het overzicht is binnenkort te vinden op deze website.

Sommige vragen konden we niet meteen beantwoorden. Dankzij de informatieavond weten we nu nog beter welke informatie woningeigenaren nodig hebben om te beslissen of ze wel of niet willen aansluiten op het warmtenet. Bij de interessepeiling in 2021 wil de gemeente woningeigenaren zoveel mogelijk antwoorden geven op hun vragen.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rond duurzaamheid. Volg Deventer Stroomt op TwitterFacebook en LinkedIn.

Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.
Titel Grootte
Presentatie informatieavond Slim Warmtenet Zandweerd (14 september 2020) 1.528,3 KB
Uitslagen online enquetes warmtenet Zandweerd 1.355,1 KB