Makkelijk zelf stroom opwekken met zonnepanelenactie

De gemeente Deventer wil het je als woningeigenaar makkelijk maken om zelf energie op te wekken. Daarom is de gemeente samen met het Regionaal Energieloket gestart met een actie voor de gezamenlijke inkoop en installatie van zonnepanelen. Door deze collectieve actie kun je tegen een scherpe prijs uitstekende zonnepanelen aanschaffen. De einddatum voor inschrijving voor deze actie is 6 november.

Het Regionaal Energieloket heeft verschillende aanbieders van zonnepanelen vergeleken op basis van prijs, kwaliteit en ervaring. De keuze is gevallen op Aalberts Duurzaam uit Oene, een ervaren isolatiebedrijf.

Aanmelden voor een gratis woningopname zonnepanelen

We kunnen niet gelijk in heel Deventer aan de slag. We starten in het westelijk deel van Deventer (Binnenstad en de Hoven, Zandweerd, Borgele en Platvoet, Keizerslanden, Voorstad, Rivierenwijk, Diepenveen incl. buitengebied en industrieterrein). Later dit jaar komt het oostelijk deel van Deventer aan de beurt (Schalkhaar, Colmschate, Vijfhoek, Okkenbroek en Bathmen).

Naast deze zonnepanelenactie, starten we in de herfst ook een isolatieactie in het westelijk deel van Deventer. Later volgt hierover meer informatie.

Vanaf 11 september kunnen woningeigenaren in Deventer West zich aanmelden voor de actie via de website van het Regionaal Energieloket. Klik op de blauwe knop met de tekst "Ontvang persoonlijk aanbod" en vul uw gegevens in.

Na aanmelding ontvang je een e-mail met meer informatie over de actie en over het maken van een afspraak met de installateur. Uiteraard worden tijdens het huisbezoek de coronarichtlijnen van het RIVM zorgvuldig gevolgd. Kort na de afspraak ontvang je gratis een persoonlijke offerte. Je beslist zelf of je gebruik wilt maken van het aanbod.

Wij helpen je op weg bij het terugvragen van 21% btw

Wanneer je als particulier zonnepanelen koopt, kun je de 21% btw op aanschaf en installatie terugvragen van de Belastingdienst. Het Regionaal Energieloket heeft hiervoor een simpel stappenplan opgesteld. Hier vertellen we je meer over tijdens de online informatiebijeenkomst.

Volg de online informatiebijeenkomst!

Tijdens de informatiebijeenkomst op 21 september, van 19.30 tot 21.00 uur,  vertellen we je meer over de zonnepanelenactie, beschikbare leningen en het terugvragen van btw. Vanwege de coronamaatregelen organiseren we de informatieavond online. Je kan de presentatie eenvoudig vanuit huis volgen op je computer, tablet of telefoon. Tijdens de presentatie is er ruimte om vragen stellen aan de gemeente, het Regionaal Energieloket en Aalberts Duurzaam.

Wil je meedoen aan de bijeenkomst? Meld je dan aan op de website van het Regionaal Energieloket. Klik daar op de knop ‘Aanmelden informatieavond’ en schrijf je in. Je ontvangt dan een mail met een link naar de online informatiebijeenkomst.

Wil je de avond later terugkijken? Meld je dan ook aan. Je ontvangt dan na afloop een e-mail om het webinar terug te kijken.

€ 24 euro cadeau voor energiebesparende maatregelen

Om je alvast op weg te helpen om energie te besparen geeft de gemeente cadeaubonnen weg aan woningeigenaren in Deventer. Je kunt de cadeaubon gebruiken in de webshop van het Regionaal Energieloket. Hier kun je artikelen bestellen die je huis direct energiezuiniger én comfortabeler maken, zoals tochtstrips, radiatorfolie, ledlampen en leidingisolatie.

Download nu je gratis cadeaubon ter waarde van maximaal € 24,- via www.regionaalenergieloket.nl. In totaal stelt de gemeente 3.000 cadeaubonnen beschikbaar, dus wacht niet te lang met bestellen, want op-is-op! Bijna 1.000 huiseigenaren hebben hun cadeaubon al besteld.

Heb je vragen? Bel of mail gerust!

Heb je nog vragen over de zonnepanelenactie of over het gebruik van de cadeaubon? Neem dan contact op met het Regionaal Energieloket via projecten@regionaalenergieloket.nl of via 088 - 525 41 10.

We hopen dat je erbij bent op de online informatiebijeenkomst!