Kom naar de Open Tuinendag op zaterdag 25 september

Op zaterdag 25 september van 14:00 tot 17:00 uur organiseren de Regenwaterambassadeurs Deventer weer een Open Tuinendag. Verspreid over Deventer, onder meer in de wijken De Hoven, Zandweerd, Colmschate en Diepenveen stellen ambassadeurs en enthousiaste bewoners hun tuinen open voor bezichtiging.

Tuineigenaren laten op de Open Tuinendag allerlei voorbeelden zien van hoe je regenwater kunt afkoppelen van de riolering en in je tuin kunt gebruiken. De stijlen variëren van technisch tot natuurlijk. Zo wordt ondergronds gewerkt met verschillende materialen zoals infiltratiekratten en drainagebuizen, bovengronds met gootjes, regentonnen, vijvers of wadi’s. Ook zijn er huizen of schuren met groene daken te zien. De bewoners vertellen je graag meer over hun aanpak.

Aanmelden

Tot en met 21 september 2021 kun je je aanmelden door een mail te sturen naar info@natuurenmilieuoverijssel.nl. Uiterlijk donderdag 23 september mailen we je een lijst met de adressen waar de tuinen te bezichtigen zijn. Je bent welkom op deze adressen tussen 14:00 en 17:00 uur. Tijdens het bezoek houdt iedereen zich aan de dan geldende coronaregels en houden we voldoende afstand tot elkaar.