Logo Deventer Stroomt

Daken Duikerstraat kleuren groen

Dankzij een buurtbewoner en De Ulebelt zijn er op de platte daken van de 5 woningen aan de Duikerstraat groene daken aangelegd. De initiatiefnemer heeft ook nog eens zes zonnepanelen op zijn dak liggen. Goed voor planten en dieren, verkoeling in de zomer en een lagere energierekening.

In juli 2019 zijn in samenwerking met De Ulebelt bewoners van de Duikerstraat uitgenodigd voor een buurtbijeenkomst. 5 van de 7 woningeigenaren deden uiteindelijk mee aan het initiatief om een groen dak aan te leggen. Tijdens de buurtbijeenkomst gaf De Ulebelt uitleg over de mogelijkheden van aanpassen aan klimaatveranderingen en subsidiemogelijkheden. Met hulp van De Ulebelt zijn offertes opgevraagd en is uiteindelijk een bedrijf gekozen voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Met elkaar

De Ulebelt heeft een belangrijke rol gespeeld bij de uitvoering van het project. De onderlinge samenwerking en ondersteuning was voor de buurtbewoners de succesfactor voor het slagen van het project.

Subsidie

Voor het aanleggen van de groene daken heeft het Waterschap Drents Overijsselse Delta een subsidie gegeven. Daarmee kon de helft van de kosten worden gedekt. Voor de aanschaf van zonnepanelen zijn ook subsidies beschikbaar. Bekijk eerst de Zonnekaart van Deventer om te zien of je dak geschikt is. Check de subsidiemogelijkheden voor jou op Energiebespaarlening.nl.