Logo Deventer Stroomt

Tegeltaxi NK Tegelwippen 2023

Fijn dat je meedoet met het NK Tegelwippen. Zo maken we Deventer weer een stukje groener. Heb je je tegels al opgegeven op www.nk-tegelwippen.nl? Super! Wil je een tegeltaxi reserveren, om de tegels gratis bij je thuis op te halen? Vul dan het formulier in.

 

Aantal tegels

Een stoeptegel is 30 x 30 centimeter. Er gaan 11 tegels in een vierkante meter. Je mag maximaal 100 tegels meegeven. Dat komt neer op 9 m2. Het Groenbedrijf (HGB) haalt de tegels tussen 08.00 en 16.00 op met de tegeltaxi: een vrachtwagen met grijper. Geef in het formulier aan hoeveel m2 tegels je wilt laten ophalen.

Naast de standaard stoeptegel kun je ook waaltjes, terrastegels, grindtegels etc. meegeven aan de tegeltaxi. Voorwaarde is wel dat ze uit je tuin komen.

 

We doen het veilig

Tegelwippen doe je natuurlijk veilig. Tegels ophalen ook. Daarom zijn er een paar belangrijke spelregels.

  • Zonder aanmelding via dit formulier, worden tegels niet opgehaald.
  • Je mag alleen tegels aan de weg leggen. Stoepranden, zand, tuinafval of ander huishoudelijk afval halen we niet op.
  • Leg de tegels op de ophaaldag op de stoep voor 07.30 uur.
  • Kies een plek op de stoep of de hoek van de straat, zodat de grijper van de tegeltaxi er goed bij kan. Bij voorkeur waar normaal de afvalcontainers staan.
  • Stapel de tegels op, maar niet hoger dan 1,5 meter!
  • Leg de tegels niet bij, op of achter afvalcontainers, geparkeerde auto's, bomen of een lantaarnpaal. Leg ze ook niet tegen een schutting.
  • De tegeltaxi kan niet een opgebroken straat in. Kies dan voor een andere plek, waar de tegeltaxi wel bij kan.

 

Tegeltaxi reserveren

De tegeltaxi rijdt op de laatste donderdag van de maanden mei tot en met oktober 2023 (in totaal 6 keer). Deze gaat door gemeente Deventer om de tegels gratis bij je op te halen. De data zijn: 25 mei, 29 juni, 27 juli, 31 augustus, 28 september en 26 oktober.

Per ophaaldag kunnen ongeveer 1500 stoeptegels worden opgehaald. Je mag maar 1 ophaaldag aanvinken. Is een ophaaldag ‘vol’, dan krijg je een bericht van ons. Wil je zelf de ophaaldag aanpassen, stuur dan uiterlijk 3 dagen voor de geplande ophaaldag een e-mail naar klimaatadaptatie@deventer.nl. Je kunt je aanmelden tot 3 dagen voor de eerstvolgende ophaaldag.

*
*
*
*
*
*


*