Logo Deventer Stroomt

Vergroenen

Groen

We krijgen steeds meer warme en tropische dagen. Door de inrichting van je tuin kun je zelf ‘aan de thermostaat draaien’. 

Lees meer

Beplanting

Bomen, struiken, planten en grassen in je tuin zorgen voor sfeer, verkoeling op hete dagen en verkleinen de kans op wateroverlast. Daarnaast bieden ze voor veel dieren bescherming en voedsel.

Lees meer

Hitte: houd het koel

We krijgen steeds meer warme en tropische dagen. De een vindt het heerlijk, de ander niet om te harden. Door de inrichting van je tuin kun je zelf ‘aan de thermostaat draaien’.

Lees meer

Groen dak

Een extensief groen dak is meer een siertuin en begroeid met kruiden, grassen en/of planten. Een groen dak heeft vele voordelen. Het verbetert de luchtkwaliteit, dempt straatgeluid, isoleert en verkoelt, houdt regenwater vast, is onderhoudsvriendelijk en levert voedsel voor vlinders, bijen en vogels.

Lees meer

Groene erfafscheiding

De sfeer en de temperatuur in je tuin worden voor een belangrijk deel bepaald door je erfafscheiding. Een erfafscheiding van steen of beton geeft een ‘hard’ aanzicht en houdt in de zomer de warmte vast. Je tuin wordt en blijft dan onaangenaam warm. Een groene erfafscheiding biedt juist verkoeling en geeft je het idee dat je midden in de natuur zit.

Lees meer

Tegels eruit, groen erin

Hoe ziet jouw tuin er uit? Staat ie vol met bloemen, struiken en planten of ligt ie vol met (terras)tegels? Zo’n versteende (voor)tuin is misschien wel onderhoudsvriendelijk, maar ook een beetje grijs en saai. Een ‘stenentuin’ wordt in de zomer ook heel heet en bij een hevige stortbui stroomt de tuin over en loopt het regenwater regelrecht het riool in. Dat kan anders.

Lees meer