Logo Deventer Stroomt

Groen

We krijgen steeds meer warme en tropische dagen. Door de inrichting van je tuin kun je zelf ‘aan de thermostaat draaien’. 

Hoe hou jij het koel? Op deze website vind je tips om je omgeving zelf te vergroenen, bijvoorbeeld:

Verwijder tegels uit je tuin

Een versteende tuin is misschien onderhoudsvriendelijk, maar heeft ook nadelen. Zo een ‘stenentuin’ wordt in de zomer vaak erg heet en bij een hevige stortbui stroomt de tuin over. Dat kan anders. Hier lees je hoe.

Beplanting in de tuin

Bomen, struiken, planten en grassen in je tuin zorgen voor sfeer, verkoeling op hete dagen en verkleinen de kans op wateroverlast. Daarnaast bieden ze voor veel dieren bescherming en voedsel. Lees onze suggesties voor het slim beplanten van je tuin.

Groen dak

Een groen dak heeft vele voordelen. Het verbetert de luchtkwaliteit, dempt straatgeluid, isoleert en verkoelt, houdt regenwater vast, is onderhoudsvriendelijk én levert voedsel voor vlinders, bijen en vogels. Lees hier hoe je de aanleg van een groen dak aanpakt.

Groene erfafscheiding

De  temperatuur in je tuin wordt deels bepaald door je erfafscheiding. Een erfafscheiding van steen of beton houdt in de zomer de warmte vast. Je tuin wordt en blijft dan onaangenaam warm. Een groene erfafscheiding biedt juist verkoeling en geeft je het idee dat je midden in de natuur zit. Lees tips over de aanleg van een groene erfafscheiding.

 

Subsidies

Voor sommige van de bovenstaande aanpassingen kan je gebruik maken van een subsidie. Lees meer over de subsidiemogelijheden.