Logo Deventer Stroomt

Makkelijk en voordelig van asbestdak naar nieuw duurzaam dak

Eigenaren van een asbestdak van 35 tot zo’n 500 m2 kunnen nu gebruik maken van een speciaal en eenmalig aanbod om hun asbestdak te laten saneren en een nieuw dak en/of zonnepanelen te laten plaatsen. Speciaal geselecteerde lokale ondernemers ontzorgen eigenaren vanaf offerte tot aan realisatie van een nieuw (duurzaam) dak.

et aanbod is relatief voordelig door de collectieve aanpak en inkoop. Vanwege sterk wisselende grondstofprijzen is dit aanbod van deze lokale ondernemers geldig tot en met eind maart 2022.

Uniek aanbod

Er waren nog geen mogelijkheden om middelgrote asbestdaken van 35 – 500 m2 eenvoudig én tegen een goede prijs te laten vervangen. Daar wilden de Provincie Overijssel en de gemeenten Raalte en Deventer verandering in brengen. Twaalf samenwerkende, lokale bedrijven hebben samen een uniek aanbod samengesteld om deze asbestdaken te saneren, een nieuw dak te plaatsen en/of zonnepanelen te leggen.

Op www.asbestcollectief.nl staat hoe deze collectieve aanpak werkt, opties voor maatwerk en inzicht in de kosten. Als asbestcollectief zorgen deze bedrijven ervoor dat eigenaren zo snel mogelijk weer een nieuw dak hebben, met of zonder zonnepanelen.

Gezond, veilig en duurzaam

Gezonde, veilige en duurzame daken. Daar zetten we als gemeente graag op in en daar helpen we nu nog meer eigenaren mee. We ondersteunen al eigenaren van asbestdaken kleiner dan 35 m2 bij de sanering van hun dak. Kijk voor meer informatie op www.deventer.nl/asbestdaken. Voor daken groter dan 500 m2 zijn er op de markt meerdere aanbieders van aantrekkelijke producten tegen een goede prijs.

Sanering of vervanging van asbestdaken is niet alleen gezonder en veiliger. Af- of oversluiten van een verzekering voor een asbestdak wordt steeds lastiger. Meerdere verzekeraars verhogen de premie van de opstalverzekering en sommigen verlagen de dekking van kosten bij brand- of stormschade. Een nieuw dak zonder asbest biedt ook de kans om het dak duurzamer te maken en te besparen op uw energiekosten door het laten leggen van zonnepanelen.