Logo Deventer Stroomt

Deventer massaal aan de regenton (en de tegeltaxi)

De jaarlijkse regentonactie van de gemeente breekt dit jaar records. In de actieperiode van 4 april t/m 31 oktober zijn er bijna 500 regentonnen met korting verkocht. Ook het aantal gewipte (tuin)tegels dat in die periode meeging met de tegeltaxi is flink gestegen.

Bij de aanschaf van een regenton van minstens 100 liter kregen Deventenaren € 20,- korting op de kassaprijs bij de Welkoop in Bathmen en Diepenveen, Intratuin Deventer en Wildkamp Deventer. Deventenaren die tijdens het NK Tegelwippen tegels uit hun tuin haalden, konden zich opgeven voor de Tegeltaxi om ze te laten ophalen.

 

Regentonactie

De regentonactie loopt al meerdere jaren. In 2020 zijn er ruim 120 verkocht. Door de samenwerking tussen Go Ahead Eagles, Waterschap Drents Overijsselse Delta en Intratuin Deventer konden in 2021 fans een speciale Eagles-regenton met een flinke korting aanschaffen. Fans moesten er wel snel bij zijn, want de oplage was beperkt. Er zijn er toen bijna 180 verkocht. Afgelopen jaar zijn er net geen 100 regentonnen met korting verkocht.

 

Tegeltaxi

Dit jaar hebben er ook meer mensen (tuin)tegels uit hun voor- en/of achtertuin gewipt en laten ophalen door de tegeltaxi. In totaal is er zo’n 700 m2 aan tegels door tegeltaxi afgevoerd. Dat komt neer op ongeveer 7.000 stoeptegels. De vorige keer dat Deventer mee deed met het NK Tegelwippen zijn er zo’n 5.200 tegels ingeleverd.

Tegels vervangen door groen helpt wateroverlast te voorkomen, zorgt voor koelte op hete dagen, is goed om water vast te houden bij droogte en vergroot de leefruimte voor planten en dieren. En een groene(re) omgeving is prettig en goed voor ons welzijn.