Logo Deventer Stroomt

Super energiezuinig kantoor van Voordeeluitjes.nl klaar voor de toekomst

Sinds september 2020 is Voordeeluitjes.nl, volgens eigen zeggen het online platform voor de leukste hotelaanbiedingen, neergestreken in Deventer. Voordat ze het jaren 90 pand aan de Munsterstraat betrokken, hebben ze het eerst grondig onderhanden laten nemen. Door de verbouwing heeft het kantoorpand nu een energielabel A+ in plaats van C.

Directeur Mirjam Smit: “We wilden ons pand gelijk klaar maken voor de toekomst. We hebben daarom niet alleen de uitstraling aangepakt, maar ook de binnenkant van het pand compleet vernieuwd. Door de zonnepanelen op het dak kunnen we grotendeels in onze eigen energie voorzien. De nieuwe klimaatinstallatie verbruikt niet alleen minder energie, maar zorgt ook op de steeds warmere zomerse dagen voor een fijn werkklimaat voor onze medewerkers”.

Ruud Kimenai van uitvoerder Kimenai Installatiebeheer BV: “Door de klimaatinstallatie uit te voeren met een warmtepomp is het pand voor 85% van het gas gegaan. Compensatie door zonnepanelen hoort hier natuurlijk bij”.

Minimaal energielabel C

Met het A+-label loopt Voordeeluitjes.nl aardig voor op de energiewetgeving van de overheid voor kantoorpanden. Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Zo niet, dan mag het niet meer als kantoor worden gebruikt.