Logo Deventer Stroomt

Projecten Energie

Het Vlier van G naar A+

Al in 2012 is Het Vlier flink onderhanden genomen. Door onder meer energiezuinige systemen, isolatie, ventilatie, warmtepompen en zonnepanelen is het energielabel van Het Vlier van G naar A+ gegaan. Goed voor milieu, de energierekening en de leerprestaties van de kinderen.

Lees meer

Kermis draait op de zon

Was het een landelijke primeur, of misschien zelfs wel een wereldscoop? In ieder geval draaide de kermis in Averlo dit jaar voor het eerst op zonnestroom. Dankzij de 615 zonnepanelen op de staldaken van pluimveehouderij Grootentraast.

Lees meer

Stadhuis 1 van de duurzaamste

Het Deventer stadhuis is 1 van de meest duurzame overheidsgebouwen in Nederland. Dit is te danken aan een slim ontwerp met hoge ruimtes die veel licht en lucht toelaten en door het gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke (energie)bronnen. Daarnaast ligt er veel groen op het dak en worden veel innovatieve duurzaamheidstechnieken gebruikt.

Lees meer

Windpark Kloosterlanden

Langs de A1 in Deventer zijn in 2015 2 windmolens gebouwd. Samen vormen ze het Windpark Kloosterlanden. Het windpark is een samenwerking tussen Pure Energie en de Deventer Energie Coöperatie.

Lees meer

Zonneroos Sallcon levert energie voor Deventenaren

Op het dak van het bedrijfspand aan de Schoonevaardersstraat ligt het zonnige resultaat van de samenwerking tussen 2 duurzame bedrijven in Deventer. Het zonneroos-project van Sallcon en Deventer Energie Coöperatie kon echter niet gerealiseerd worden zonder de betrokkenheid van bewoners.

Lees meer

Groene post en pakketten van Fietskoerier Deventer

“Fietskoerier Deventer is de meest duurzame en sociale post- en pakketvervoerder van Deventer en omstreken”, zegt directeur Evert Ludding.

Lees meer

Melkveebedrijf Ruiter on the way to PlanetProof

Melkveebedrijf Ruiter heeft de afgelopen jaren volop geïnvesteerd. Om aan de wettelijke milieueisen voor stikstof-en CO2-uitstoot te voldoen én om de duurzaamheidsdoelen te halen die horen bij het keurmerk On the way to PlanetProof. René Ruiter heeft verschillende maatregelen getroffen om energie te besparen en op te wekken en de uitstoot van ammoniak te verminderen.

Lees meer

Label A voor 10 woningen Rielerenkweg in Schalkhaar

Begin 2019 heeft Woonstichting De Marken 10 woningen aan de Rielerenkweg (5 tot en met 25A) in Schalkhaar gerenoveerd. De werkzaamheden werden uitgevoerd door Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen B.V.

Lees meer

12 woningen aan de Laarmanskamp naar energielabel A

In november 2019 startte Woonstichting De Marken met groot onderhoud van 12 woningen aan de Laarmanskamp (25 tot en met 47) in Schalkhaar. De werkzaamheden, uitgevoerd in samenwerking met Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen B.V., waren voor de kerst afgerond.

Lees meer

All electric studentencomplex ‘t Kwartier

Half februari 2020 was de officiële opening van het nieuwe duurzame studentencomplex ’t Kwartier in het Havenkwartier. Het complex van studentenhuisvester DUWO met 139 woningen is 'all electric', nagenoeg CO2-neutraal en gebruikt een bijzondere techniek voor verwarming.

Lees meer

Super energiezuinig kantoor van Voordeeluitjes.nl klaar voor de toekomst

Sinds september 2020 is Voordeeluitjes.nl, volgens eigen zeggen het online platform voor de leukste hotelaanbiedingen, neergestreken in Deventer. Voordat ze het jaren 90 pand aan de Munsterstraat betrokken, hebben ze het eerst grondig onderhanden laten nemen. Door de verbouwing heeft het kantoorpand nu een energielabel A+ in plaats van C.

Lees meer

Koninklijke Auping steeds duurzamer

In 2015 heeft matrassen- en beddenfabrikant Koninklijke Auping een nieuwe fabriek gebouwd met allerlei slimme duurzame oplossingen in het kantoor en de fabriek. Verduurzamen zit in de genen van het bedrijf dat al sinds 1888 in Deventer is gevestigd. De ambitie is onder andere om in 2030 volledig circulair te zijn in de productie van matrassen, bedden én boxsprings.

Lees meer

Verduurzamen van een monument is eigenlijk een sport

Dat zegt Coraline Vester over de verduurzaming van haar pand aan de Welle. Coraline is architect en gespecialiseerd in het duurzaam en energiezuinig maken van monumentale woningen. Coraline is ook energiecoach bij de Deventer Energiecoöperatie.

Lees meer

Eerste fase aanleg Slim Warmtenet Zandweerd van start

De aanleg van de 1e fase van het Slim Warmtenet Zandweerd in Deventer is gestart. In de Tuinen van Zandweerd is begonnen met de grondwerkzaamheden. Aannemer NTP zorgt ook voor de aanleg van de warmtenetbuizen van de rioolwaterzuiveringsinstallatie naar de Tuinen van Zandweerd. Het warmtenet wordt stapsgewijs in heel Zandweerd aangelegd.

Lees meer

NV Bergkwartier vernieuwt en verduurzaamt Bergschild 35-37

Aan de voet van de Bergkerk ligt het pand Bergschild 35-37. Het pand heeft geen monumentale status, maar staat wel in het beschermde stadgezicht van Deventer. De gemeenschappelijke voorgevel heeft een fraaie monumentale uitstraling. Bij de verbouwing van het pand wil NV Bergkwartier het pand tegelijkertijd verduurzamen. Door de ligging in het beschermde stadsgezicht zijn zonnepanelen en buitenunits van warmtepompen niet toegestaan.

Lees meer

Jaren 60-woning klaar voor milieuvriendelijke toekomst

In 2016 besloten Herman en Monique uit Okkenbroek dat het anders moest; om kosten te besparen op de energierekening besloten zij volledig van het aardgas af te stappen. Wat begon als hobby werd een groot project om milieuvriendelijker te leven.

Lees meer

Groen Woning- en Projectinrichting wordt steeds groener

Groen Woning- en Projectinrichting heeft in 2023 werk gemaakt van zijn naam. Op het dak verschenen gloednieuwe zonnepanelen en het eigen terrein op bedrijventerrein Bergweide is stevig vergroend.

Lees meer