Logo Deventer Stroomt

Zonneroos Sallcon levert energie voor Deventenaren

Op het dak van het bedrijfspand aan de Schoonevaardersstraat ligt het zonnige resultaat van de samenwerking tussen 2 duurzame bedrijven in Deventer. Het zonneroos-project van Sallcon en Deventer Energie Coƶperatie kon echter niet gerealiseerd worden zonder de betrokkenheid van bewoners.

In Deventer hebben veel bewoners en bedrijven al zelf zonnepanelen geplaatst op het dak van hun huis of bedrijfspand. Met een zonneroos-project biedt Deventer Energie bewoners en bedrijven die geen zonnepanelen kunnen of willen plaatsen op hun eigen dak de mogelijkheid om toch duurzame energie op te wekken en zelf af te nemen.

De 1e zonneroos

Het Zonneroosproject bij Sallcon is het 1e coöperatieve zonnedak in Deventer. Deelnemers aan het project leggen maximaal € 300 per zonnepaneel in. Zij genieten dan 15 jaar lang van hun eigen, lokaal opgewekte duurzame energie en betalen over deze zonnestroom géén energiebelasting. Deelnemers verdienen zo hun inleg ruimschoots terug, met een rendement van 4 à 6%.

Deelnemers moeten wel lid zijn van Deventer Energie en wonen of gevestigd zijn in de omgeving van het Sallcon postcodegebied. Een paneel produceert ongeveer 250 kilowattuur en bespaart zo 125 kilogram CO2-uitstoot per jaar.

Verdubbelen

Sinds oktober 2019 zijn er in totaal 500 zonnepanelen geplaatst op het dak van het bedrijfspand van Sallcon. Uit berekeningen is gebleken dat er nog plaats is voor 500 extra zonnepanelen. Dit betekent een verdubbeling van het potentieel aan opwekbare zonne-energie. Meer informatie over het zonneroosproject vind je op de website van Deventer Energie.

Heb jij ook klimaatregelen genomen? Inspireer anderen en deel jouw verhaal. Kijk op Deel je verhaal.