Logo Deventer Stroomt

Energie besparen

Deventer wil in 2030 energieneutraal zijn en evenveel energie opwekken als er jaarlijks wordt verbruikt. Veel Deventenaren, bedrijven en instellingen zijn al bezig met energie besparen en zelf energie opwekken.

 Ook de woningcorporaties Rentree, Woonbedrijf ieder1, De Marken en particulier verhuurder Eigen Bouw verduurzamen hun huurwoningen- en complexen.

Energie besparen scheelt in je energiekosten en is goed voor het milieu. Wil jij je huis energiezuiniger en comfortabeler maken en/of overschakelen op duurzame (eigen) energiebronnen?

Hier vind je informatie over maatregelen (van gratis tot een flinke investering) die je zelf kunt nemen, waar je advies kunt krijgen voor bijvoorbeeld een energiescan of -plan en wie je kan helpen met het uitvoeren van maatregelen.

Wat kan ik doen om energie te besparen?

Je kunt heel wat maatregelen nemen die je gas- en elektriciteitsverbruik en dus ook je energiekosten verminderen. Van maatregelen die je niks kosten en vragen om een kleine investering tot maatregelen die vragen om een grote(re) investering.

Zelf energie opwekken? Lees dan de pagina Energie opwekken op deze website.

Voor energiebesparende maatregelen en zelf energie opwekken zijn diverse subsidies en goedkope leningen en hypotheken beschikbaar. Kijk daarvoor op de pagina Leningen en subsidies.

Energiecoaches

Wil je hulp bij het in kaart brengen van de mogelijkheden om energie te besparen? Hulp van iemand die onafhankelijk is en kennis heeft van alle mogelijkheden? En die de weg weet in de wereld van bouw- en installatiebedrijven, professionele adviseurs en subsidies? Dan is de energiecoach iets voor jou.