Logo Deventer Stroomt

Zandweerd stroomt

Duurzaamheidsteam Zandweerd

Bewoners, scholen, verenigingen, instellingen en bedrijven in de Zandweerd grijpen de aanleg van het warmtenet in de wijk aan om actief aan de slag te gaan met energiebesparing, zelf energie opwekken en andere leuke en duurzame initiatieven. Ook het Duurzaamheidsteam Zandweerd doet dat.

Lees meer

Slim Warmtenet Zandweerd

Deventer krijgt een rijkssubsidie van bijna 4,9 miljoen euro voor het aardgasvrij maken van de wijk Zandweerd. Eerder besloten de gemeenteraad van Deventer en de provincie Overijssel tot een financiƫle bijdrage. De aanleg van het Slim Warmtenet Zandweerd kan nu starten.

Lees meer

Buurtplan Zandweerd

Van oktober 2019 tot oktober 2020 onderzocht een groep woningeigenaren uit Zandweerd Noord en Zuid in een meedenkteam wat er nodig is ter voorbereiding op een aardgasvrije wijk. Dat deden ze samen met Buurkracht en de gemeente.

Lees meer

Wijkuitvoeringsplan Zandweerd

Het college van burgemeester en wethouders heeft 16 april het Wijkuitvoeringsplan (WUP) voor Zandweerd Noord en Zuid vastgesteld. In het WUP Zandweerd staat hoe de overstap gemaakt kan worden van aardgas naar duurzame manieren van verwarmen en koken.

Lees meer

Burendag Zandweerd 2021

Op 25 september 2021 was het Burendag in Zandweerd. Een bonte mix van bewoners en organisaties in de wijk had een mooi en divers activiteitenprogramma samengesteld waar veel wijkbewoners op af kwamen. Bekijk hieronder de reportage die we maakten van die dag.

Lees meer

Nieuwsbrief Zandweerd Stroomt

Elke 2 tot 3 maanden verschijnt de Zandweerd Stroomt Update van de gemeente.

Lees meer

Aanmeldformulier Updates Zandweerd Stroomt

Je kunt je hier aanmelden voor de Zandweerd Stroomt Update als je op de hoogte wil blijven van het Slim Warmtenet Zandweerd en andere ontwikkelingen in de wijk. Na het invullen en verzenden van dit formulier ontvang je een e-mail waarmee je je inschrijving kunt bevestigen (let op, deze mail kan in je spambox terechtkomen). Na bevestiging ontvang je de eerstvolgende Zandweerd Stroomt Update.

Kijk op Updates Zandweerd Stroomt voor een volledig overzicht van de nieuwsbrieven.

Lees meer

Zandweerd aardgasvrij

Zomers worden heter en droger. Vaker ook valt er in korte tijd heel veel regen. Daar merken we allemaal de gevolgen van. De belangrijkste oorzaak van die klimaatverandering is dat wij teveel fossiele brandstof gebruiken en CO2 uitstoten. Deventer wil daar iets aan doen.

Lees meer

Grote opkomst bij 2e buurtbijeenkomst Zandweerd aardgasvrij

Vier maart, 19.10 uur. De eerste woningeigenaren in Zandweerd Noord & Zuid druppelen de Van Vlotenhof binnen. Tegen half acht zit de grote zaal in het wijkcentrum met bijna 200 man helemaal vol. De 2e buurtbijeenkomst over Zandweerd aardgasvrij kan beginnen.

Lees meer